Ahmed Rami: ”Hitler är den enda som förstått allt”

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Ahmed Rami utreds på nytt för hets mot folkgrupp. Under en föreläsning hos en konspirationsteoretisk förening hyllar han Adolf Hitler, sprider myter om judisk makt, förnekar Förintelsen och jämför judar med bakterier.

Tidskriften Expo rapporterar att Ahmed Rami i en video som cirkulerar på nätet påstår saker som att ”det är judarna som styr”, att de infiltrerar ”alla organisationer och rörelser”, inklusive ”alla partier i Sverige”, samt att ”de judiska medierna styr samhället i sin helhet”.

Föreläsningen är för närvarande under utredning. En förundersökning om hets mot folkgrupp pågår mot Ahmed Rami, efter en anmälan från Judiska Ungdomsförbundet i Sverige (JUS).

– Jag reagerade starkt på hans uttalanden. Jag tyckte att det var flera mycket grova antisemitiska uttalanden, som exempelvis att ’judar spelar en roll som bakterier i samhället’, att ’media ägs av judar’ och att ’judar genom media dödar och skapar politisk makt'” säger Nina Tojzner, generalsekreterare på JUS, till Expo.

Föreläsningen anordnades av den Göteborgsbaserade föreningen Cui Bono, som samlar diverse konspirationsteoretiker. Ahmed Rami påstår även att Förintelsen är en myt och att den som förstår ”judefrågan” har förstått ”allt”. Enligt Rami finns det bara en ledare som har förstått det:

”Hitler, han är den enda västerländska ledaren, världsledare, som har förstått den judiska frågan och haft en korrekt inställning. Trots att han nu är död kommer det i framtiden att komma nya Hitler.”

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Magda Gad tar avstånd från Expressens rasism

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tar avstånd från den egna ledarsidan på grund av skriverier från deras högerkrönikör Hanif Bali.

Helgessän: Konkrets affärsmodell bygger inte på statens generositet

Nog har du hört om alla vänstertidskrifters nära förestående död? Vad är sant och vad är falsk marknadsföring, hur kunde denna situation ha undvikits och hur går vi vidare? Det skriver Behrang Kianzad och Stefan Bergmark, vd respektive chefredaktör för Konkret.

Konkrets publicistiska linje i debatterna om kriget i Gaza

På förekommen anledning: I kommentarsfälten för Konkrets konton i sociala medier raderar vi såväl antisemitiska som islamofobiska uttalanden, som grundlösa anklagelser om att magasinet är antisemitiskt eller islamofobiskt.

Bulletins nyhetsvinkel hotfull mot kändisar

150 kändisar skrev under ett upprop om fred mellan Israel och Hamas. Nättidningen Bulletin har nu återpublicerat listan i en nyhetstext med den hotfulla vinkeln att deltagare på listan “känner oro för konsekvenserna”.