Ahmed Rami: ”Hitler är den enda som förstått allt”

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Ahmed Rami utreds på nytt för hets mot folkgrupp. Under en föreläsning hos en konspirationsteoretisk förening hyllar han Adolf Hitler, sprider myter om judisk makt, förnekar Förintelsen och jämför judar med bakterier.

Tidskriften Expo rapporterar att Ahmed Rami i en video som cirkulerar på nätet påstår saker som att ”det är judarna som styr”, att de infiltrerar ”alla organisationer och rörelser”, inklusive ”alla partier i Sverige”, samt att ”de judiska medierna styr samhället i sin helhet”.

Föreläsningen är för närvarande under utredning. En förundersökning om hets mot folkgrupp pågår mot Ahmed Rami, efter en anmälan från Judiska Ungdomsförbundet i Sverige (JUS).

– Jag reagerade starkt på hans uttalanden. Jag tyckte att det var flera mycket grova antisemitiska uttalanden, som exempelvis att ’judar spelar en roll som bakterier i samhället’, att ’media ägs av judar’ och att ’judar genom media dödar och skapar politisk makt'” säger Nina Tojzner, generalsekreterare på JUS, till Expo.

Föreläsningen anordnades av den Göteborgsbaserade föreningen Cui Bono, som samlar diverse konspirationsteoretiker. Ahmed Rami påstår även att Förintelsen är en myt och att den som förstår ”judefrågan” har förstått ”allt”. Enligt Rami finns det bara en ledare som har förstått det:

”Hitler, han är den enda västerländska ledaren, världsledare, som har förstått den judiska frågan och haft en korrekt inställning. Trots att han nu är död kommer det i framtiden att komma nya Hitler.”

Magasinet Konkret nyhetsbrev

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Betting ska betraktas som ett kul nöje och en spänningsfaktor i tillvaron

Betting är något som engagerar och berör många svenskar. I den här artikeln går vi igenom vad man ska ha för intention när man bettar och vilka alternativ som är bäst när det handlar om bettingsidor med svensk licens.

Dagsvers: ”Beredskap”

SATIR. Samuel Andersson, som jobbar som IM- och gymnasielärare, har skrivit en satirisk dagsvers i Stig Dagermans anda på temat beredskap.

Kommer ”svenskar” snart vara i minoritet i Sverige?

Invandringskritiker målar upp bilden av att Sverige kommer att bli ett land där "svenskarna" utgör en minoritet. Är det sant eller falskt?

Musks bolag varnar för granskning av Tesla

Den sociala plattformen X, tidigare Twitter, som ägs av Teslagrundaren Elon Musk, har försett en granskning som Aftonbladet gjort med en varning.”Länken du försöker besöka har identifierats av X eller våra partner som potentiellt spamartad eller osäker”, står det i varningen. Och nu har flera andra artiklar från Aftonbladet fått en likadan varning.