AI-bilder av sexuella övergrepp mot barn ett allt större problem

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Den artificiella intelligensen har hamnat i pedofilers händer. AI-tjänster används för att skapa bilder som föreställer sexuella övergrepp på barn. Dessa säljs sedan på plattformar som Patreon, rapporterar BBC.

Den artificiella intelligensen har matats med mängder av foton och på så vis blivit allt skickligare på att generera realistiska bilder på människor. Bilder kan enkelt skapas efter ett skrivet önskemål vilket är förenat med faror, då det kan skapas AI-genererade bilder som avbildar sexuella övergrepp på barn. Det blir också svårare att avgöra om barnen på bilderna är äkta. 

De största AI-verktygen har i sin kod begränsat vilken typ av innehåll som kan efterfrågas och skapas, vilket har förbjudit övergreppsmaterial. Men sedan ett AI-program släppt en version med öppen källkod kan användaren själv kan ta bort alla filter och därigenom träna den artificiella intelligensen på olagliga bilder. 

Bilderna sprids på prenumerationsplattformen Patreon som säger sig ha nolltolerans när det gäller försäljning av övergreppsbilder. En nolltolerans som inte alltid har efterlevts, rapporterar BBC

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Alexander Bards åtta partibyten

Edvin Grans har gjort en bild som pedagogiskt åskådliggör Alexander Bards många partibyten.

Sveriges tio största politiska Youtubare

Magasinet Konkret kartlägger vilka politiska konton på Youtube som lyckas bäst med att nå en stor publik, sett till antalet prenumeranter.

De styr opinionen utanför X och Facebook

De unga ratar Facebook och X, före detta Twitter. Magasinet Konkret kartlägger vilka politiska konton på Tiktok och Instagram som lyckas bäst med att nå en stor publik.

Visitationszoner skapar ett övervakningssamhälle

VISITATIONSZONER. Om vi inte lyckas hindra Tidöregeringens ständiga stiftande av repressiva lagar kommer vi snart att leva i ett militariserat övervakningssamhälle som lätt överskrider den Orwellianska dystopin av ett samhälle. Det skriver professor Masoud Kamali.
Mer inom