AI implementeras i Tinders verifieringsprocess

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Tinder introducerar en AI-driven uppdatering av sin fotoverifieringsfunktion som kräver att användare skickar in en videoselfie istället för ett foto. Förändringen syftar till att göra appen säkrare.

Tekninknyhetsmagasinet Techcrunch rapporterar i en artikel att Tinder har samarbetat med en tredjepartsleverantör för att förbättra verifieringsprocessen genom videoselfies. Den nya funktionen kräver att användare följer en serie video-relaterade uppmaningar, som AI:n sedan använder sig av för att fastställa identiteten. Befintliga fotoverifierade användare kommer att behöva uppgradera till den senaste versionen av verifiering om de vill behålla sina autenticitetsmarkeringar på Tinder.

Den nya verifieringsproceduren kommer inom kort att rullas ut globalt.

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Magda Gad tar avstånd från Expressens rasism

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tar avstånd från den egna ledarsidan på grund av skriverier från deras högerkrönikör Hanif Bali.

Helgessän: Konkrets affärsmodell bygger inte på statens generositet

Nog har du hört om alla vänstertidskrifters nära förestående död? Vad är sant och vad är falsk marknadsföring, hur kunde denna situation ha undvikits och hur går vi vidare? Det skriver Behrang Kianzad och Stefan Bergmark, vd respektive chefredaktör för Konkret.

Konkrets publicistiska linje i debatterna om kriget i Gaza

På förekommen anledning: I kommentarsfälten för Konkrets konton i sociala medier raderar vi såväl antisemitiska som islamofobiska uttalanden, som grundlösa anklagelser om att magasinet är antisemitiskt eller islamofobiskt.

Bulletins nyhetsvinkel hotfull mot kändisar

150 kändisar skrev under ett upprop om fred mellan Israel och Hamas. Nättidningen Bulletin har nu återpublicerat listan i en nyhetstext med den hotfulla vinkeln att deltagare på listan “känner oro för konsekvenserna”.