SD ‒ de rasistiska djurvännerna

PROPAGANDA. SD, såväl från officiella konton som från deras trollverkstäder som tillexempel Vita Kränkta Kvinnor, prånglar ut ett islamofobiskt och grovt rasistiskt budskap under förespegling av att måna om djuren.

Rikard Jomshof – han med karaktäristiska Hitler-luggen, själv vegan, djurvän, livrädd för muslimer och en av de ledande Sverigedemokraterna – har varit engagerad i djurrättsfrågor sedan lång tid tillbaka.

På sin blogg beklagar han att folk i allmänhet ”inte klarar av att diskutera frågan (red anm djurskydd) utan att blanda in Adolf Hitler och komma med beskyllningar om antisemitism (…).” Och numera islamofobi. Det är nämligen lätt hänt att man läser in islamofobi och hets mot folkgrupp med tanke på SD:s inlägg på sociala medier i samband med pågående EU-val. 2018 blev Jomshof utkastad från föreningen Djurens Rätt och fråntagen sitt förtroendeuppdrag, något som måste ha svidit betydligt hos denna “djurvän”.

Låst artikel

Denna artikel är åtkomlig endast för betalande prenumeranter.
Registrera en prenumeration för att läsa den!
Har du redan en prenumeration?

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Ann Engqvist
Ann Engqvist
Ann Engqvist är journalist, klimataktivist och illustratör

Så klär du dig i midsommar

MIDSOMMAR. Ann Engqvist kommer med några modetips inför sommarens stora högtid.

Ultima Thule – från bannlysta till rumsrena

Högerextrema bandet Ultima Thule har gått från att vara bannlysta till att bli accepterade i etablerade medier. Ann Engqvist undrar vad som hänt.

Valkompassen – ett roulettehjul

UGGLAN I MOSSEN. Många som röstade i EU-valet använde en valkompass innan de bestämde sig. Men hur mycket kan man lita på dem, undrar Ann Engqvist.

Svenska knölar: Dick Erixon, SD:s överstetroll

Han är grundare av både nättidningen Samtiden och youtubekanalen Riks, Sverigedemokraternas fake newsmaskin. Nu är han också partiets toppkandidat i EU-valet. Ann Engqvist tecknar ett porträtt på överstetrollet Dick Erixon.