Det var värre förr

Brottsförebyggande rådets nya rapport bekräftar grundläggande fakta. Den högsta nivån av dödligt våld var kring 1990. "De som vill försöka skapa bilden av att det aldrig har varit värre än nu har fel", menar Maria Robsahm.

Brottsförebyggande rådets nya rapport bekräftar grundläggande fakta. Den högsta nivån av dödligt våld var kring 1990. ”De som vill försöka skapa bilden av att det aldrig har varit värre än nu har fel”, menar Maria Robsahm.

Mina grafer har hånats av trollen, (”färgglada och hemgjorda”), men nån saklig invändning har inte kommit. Eftersom trollen inte klarar av xcel så fick de vänta tills Brottsförebyggande rådet, BRÅ, gjorde en egen graf över det dödliga våldet (vare sig färgglad eller hemgjord). BRÅ:s graf bekräftar grundläggande fakta.

Den högsta nivån av dödligt våld var kring 1990.

Gratis artikel

Denna artikel är gratis att läsa.
Registrera ett gratis konto för att låsa upp den!
Har du redan ett konto?

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Medierna spelar med i skrämselpropagandan

"Medierna borde ifrågasätta politikerna. I stället spelar man med i skrämselpropagandan." Det skriver Maria Robsahm apropå Brå:s nya rapport om dödligt våld.

Våga stå emot myterna om brott

Medierna borde ifrågasätta politikernas falska påståenden om ökat dödligt våld. I stället spelar man med i skrämselpropagandan.