Digitalt umgänge är här för att stanna – Vi ses på nätet!

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Vi lever nu i en värld där det är lättare än någonsin att hålla sig uppdaterad och ha kontakt med andra. Det finns många olika saker som vi kan göra online. Nya tekniker ger oss helt nya möjligheter att träffas virtuellt vilket innebär att vi stannar hemma och ses i det omåttligt populära nätet.

Sociala medier – vår nya mötesplats

Sociala medier har revolutionerat vår värld och förändrat hela vårt sätt att kommunicera. Det har blivit en ny mötesplats för människor att träffas, dela sina tankar och upplevelser och hålla kontakten med sina vänner. Vi kan nu skapa ett virtuellt nätverk av personer som vi aldrig annars skulle ha träffat. Vi kan följa intressanta personer, lära oss om olika ämnen, delta i diskussioner och utbyta idéer. Sociala medier har även gjort det möjligt för företag att marknadsföra sig på ett helt nytt sätt. Företag kan nu använda sociala medier för att bygga relationer med sina kunder, skapa engagemang och driva trafik till sin webbplats. Det finns ingen tvekan om att sociala medier har gjort det enklare än någonsin att hitta nya vänner, dela information och marknadsföra sig själv eller sitt företag.

Gemensamma intressen – hur delar vi dem online?

Det finns många olika sätt att hänga online beroende på vilka intressen man har. För de som älskar att läsa finns virtuella bokklubbar där man diskuterar böcker och delar recensioner. För de som älskar musik kan man starta musikgrupper där man kan lyssna på nya låtar och diskutera dem. För de som älskar att spela spel finns det många olika online-spel och ett brett utbud av casino som du kan hitta genom ytterligare ett brett utbud av jämförelsesajter och spelplattformar som bland andra slotsoo.com/sv/ där du antingen ensam eller tillsammans med andra kan hitta underhållande spel. Det går även att skapa grupper för att diskutera filmer, tv-serier eller andra typer av media. Det finns alltid ett sätt att dela sina intressen online med andra.

Hur påverkar den digitala socialiseringen våra liv?

Nätet har gjort det möjligt att hålla kontakten med vänner och familj som bor långt bort vilket är en stor fördel. Det har också gjort det möjligt att träffa nya människor från hela världen. Helt nya dörrar till samhället har öppnats! Den digitala socialiseringen har också gjort det lättare att dela information och kunskap med andra vilket kan vara mycket användbart. Det har dock också skapat problem som bristande personliga relationer, ökad isolering och överanvändning av teknik. Det är viktigt att vi alla tar ansvar för hur vi använder tekniken för att undvika negativa effekter på våra liv.

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Magda Gad tar avstånd från Expressens rasism

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tar avstånd från den egna ledarsidan på grund av skriverier från deras högerkrönikör Hanif Bali.

Helgessän: Konkrets affärsmodell bygger inte på statens generositet

Nog har du hört om alla vänstertidskrifters nära förestående död? Vad är sant och vad är falsk marknadsföring, hur kunde denna situation ha undvikits och hur går vi vidare? Det skriver Behrang Kianzad och Stefan Bergmark, vd respektive chefredaktör för Konkret.

Konkrets publicistiska linje i debatterna om kriget i Gaza

På förekommen anledning: I kommentarsfälten för Konkrets konton i sociala medier raderar vi såväl antisemitiska som islamofobiska uttalanden, som grundlösa anklagelser om att magasinet är antisemitiskt eller islamofobiskt.

Bulletins nyhetsvinkel hotfull mot kändisar

150 kändisar skrev under ett upprop om fred mellan Israel och Hamas. Nättidningen Bulletin har nu återpublicerat listan i en nyhetstext med den hotfulla vinkeln att deltagare på listan “känner oro för konsekvenserna”.