Elsa Widding höll antivaccinmöte i riksdagen

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Denna vecka tilldelas Nobelpriset i medicin till forskarna bakom mRNA-tekniken som ligger bakom coronavaccinerna. I fredags hölls ett antivaccinseminarium i Sveriges riksdag, arrangerat av den tidigare Sverigedemokraterna-ledamoten Elsa Widding.

Under fredagen ägde seminariet rum i riksdagen med avsikt att främja idén att utvecklingen av coronavacciner var en konspiration för att minska och kontrollera världens befolkning, rapporterar tidskriften Expo.

Seminariet leddes av Elsa Widding, som nyligen lämnade Sverigedemokraterna för att bli partilös. Enligt inbjudan, som skickades ut av Widding, påstår hon att seminariet skulle utforska effektiviteten och säkerheten hos covid-19-vacciner. Inbjudan var utformad med tvivelaktiga och utforskande formuleringar, och syftet framställdes som en objektiv granskning av vaccinationsprocessen under pandemin för att undvika framtida misstag.

Dock var talarna som Widding inbjudit till seminariet välkända figurer inom den internationella antivaccinrörelsen.

Sasha Latypova presenterades exempelvis i inbjudan som någon som hade arbetat med kliniska tester för över 60 olika läkemedelsbolag i över 25 år. Under hennes föreläsning i en timme diskuterade hon ”Processen bakom utvecklingen, godkännandet och distributionen av covid-19-vacciner.” Tidigare har Latypova påstått att covid-19-pandemin är resultatet av biologisk krigföring, där den amerikanska staten och läkemedelsföretag samarbetar i hemlighet.

Under seminariet i riksdagen spred hon samma budskap och hävdade att syftet med coronavaccinerna var att orsaka skada. Enligt henne hävdade hon att vaccinerna hade utvecklats med avsikt att reducera den globala befolkningen och att förslava de som överlevde eventuella skador som enligt henne uppstod som en följd av vaccinationen.

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Magda Gad tar avstånd från Expressens rasism

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tar avstånd från den egna ledarsidan på grund av skriverier från deras högerkrönikör Hanif Bali.

Helgessän: Konkrets affärsmodell bygger inte på statens generositet

Nog har du hört om alla vänstertidskrifters nära förestående död? Vad är sant och vad är falsk marknadsföring, hur kunde denna situation ha undvikits och hur går vi vidare? Det skriver Behrang Kianzad och Stefan Bergmark, vd respektive chefredaktör för Konkret.

Konkrets publicistiska linje i debatterna om kriget i Gaza

På förekommen anledning: I kommentarsfälten för Konkrets konton i sociala medier raderar vi såväl antisemitiska som islamofobiska uttalanden, som grundlösa anklagelser om att magasinet är antisemitiskt eller islamofobiskt.

Bulletins nyhetsvinkel hotfull mot kändisar

150 kändisar skrev under ett upprop om fred mellan Israel och Hamas. Nättidningen Bulletin har nu återpublicerat listan i en nyhetstext med den hotfulla vinkeln att deltagare på listan “känner oro för konsekvenserna”.