Fox News – en alltmer högerradikaliserad kanal

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Högerextrema tittare har påverkat Fox News i en högerradikal riktning, enligt en opinionsartikel i Salon

Salonskribenten Amanda Marcotte hävdar att medan Fox News grundades av Roger Ailes som en propagandakanal under Nixon-eran i syfte att manipulera tittarna/väljarna, har det omvända hänt nu.

Detta eftersom Fox News bland annat påverkats av de rasistiska konspirationsteorier som sprider sig på högerorienterade sociala medier. Publiken har kommit att påverka Fox News på ett sådant vis att det också förändrat det republikanska partiet.

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Magda Gad tar avstånd från Expressens rasism

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tar avstånd från den egna ledarsidan på grund av skriverier från deras högerkrönikör Hanif Bali.

Helgessän: Konkrets affärsmodell bygger inte på statens generositet

Nog har du hört om alla vänstertidskrifters nära förestående död? Vad är sant och vad är falsk marknadsföring, hur kunde denna situation ha undvikits och hur går vi vidare? Det skriver Behrang Kianzad och Stefan Bergmark, vd respektive chefredaktör för Konkret.

Konkrets publicistiska linje i debatterna om kriget i Gaza

På förekommen anledning: I kommentarsfälten för Konkrets konton i sociala medier raderar vi såväl antisemitiska som islamofobiska uttalanden, som grundlösa anklagelser om att magasinet är antisemitiskt eller islamofobiskt.

Bulletins nyhetsvinkel hotfull mot kändisar

150 kändisar skrev under ett upprop om fred mellan Israel och Hamas. Nättidningen Bulletin har nu återpublicerat listan i en nyhetstext med den hotfulla vinkeln att deltagare på listan “känner oro för konsekvenserna”.