Fox News – en alltmer högerradikaliserad kanal

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Högerextrema tittare har påverkat Fox News i en högerradikal riktning, enligt en opinionsartikel i Salon

Salonskribenten Amanda Marcotte hävdar att medan Fox News grundades av Roger Ailes som en propagandakanal under Nixon-eran i syfte att manipulera tittarna/väljarna, har det omvända hänt nu.

Detta eftersom Fox News bland annat påverkats av de rasistiska konspirationsteorier som sprider sig på högerorienterade sociala medier. Publiken har kommit att påverka Fox News på ett sådant vis att det också förändrat det republikanska partiet.

Magasinet Konkret nyhetsbrev

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Betting ska betraktas som ett kul nöje och en spänningsfaktor i tillvaron

Betting är något som engagerar och berör många svenskar. I den här artikeln går vi igenom vad man ska ha för intention när man bettar och vilka alternativ som är bäst när det handlar om bettingsidor med svensk licens.

Dagsvers: ”Beredskap”

SATIR. Samuel Andersson, som jobbar som IM- och gymnasielärare, har skrivit en satirisk dagsvers i Stig Dagermans anda på temat beredskap.

Kommer ”svenskar” snart vara i minoritet i Sverige?

Invandringskritiker målar upp bilden av att Sverige kommer att bli ett land där "svenskarna" utgör en minoritet. Är det sant eller falskt?

Musks bolag varnar för granskning av Tesla

Den sociala plattformen X, tidigare Twitter, som ägs av Teslagrundaren Elon Musk, har försett en granskning som Aftonbladet gjort med en varning.”Länken du försöker besöka har identifierats av X eller våra partner som potentiellt spamartad eller osäker”, står det i varningen. Och nu har flera andra artiklar från Aftonbladet fått en likadan varning.