Högerextremisten Dan Park kandiderar för Folklistan

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Den högerextrema gatukonstnären Dan Park kandiderar till EU-valet för Folklistan. I hemstaden Malmö syns hans valaffischer nu på elskåp.

Nystartade Folklistan är inget parti utan en valsamverkan inför EU-valet med kandidater med olika politiska bakgrund men med en tydlig högerpopulistisk agenda om att skrota asylrätten och bygga ett “Fort EU”. Toppkandidaterna är före detta socialdemokraten Jan Emanuel och Kristdemokraten Sara Skyttedal

Låst artikel

Denna artikel är åtkomlig endast för betalande prenumeranter.
Registrera en prenumeration för att läsa den!
Har du redan en prenumeration?

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Inte heller Skansen ansvarar för trollen

Kalla faktas granskning av Sverigedemokraternas trollfabrik visade att de driver anonyma konton på sociala medier som sprider desinformation. Men vilken samhällsinstans är det egentligen som jobbar med att stärka medborgarnas förmåga att upptäcka inhemsk otillbörlig informationspåverkan?

“Satir kan vara en mask för desinformation”

Den så kallade “trollgate”, Tv4:s avslöjande av Sverigedemokraternas trollfabrik, har satt ljus på frågor om vad som är satir och desinformation. Konkret har samtalat med Joanna Doona som skrivit doktorsavhandlingen Det politiska skrattet: Satir och medborgarskap. 

”Kalla faktas avslöjande är toppen på ett isberg”

Kalla faktas granskning Undercover i trollfabriken anmäldes av Myndigheten för psykologiskt försvar för att ha varit missvisande.

SD:s konton sprider fascistisk propaganda

Skandalen kring Sverigedemokraternas trollfabrik växer. Efter avslöjandena om hur de smutskastar politiska motståndare och även samarbetspartierna i Tidöregeringen framkommer det nu att de även sprider fascistisk propaganda och hyllar terrorism. 
Mer inom