Jimmies Europa byggs på konspirationsteorier

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

EU-VALET. ”Mitt Europa bygger murar, mot illegal invandring, mot islamism och – mot folkutbyte”, skriver Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i en debattartikel i Expressen inför EU-valet på söndag.

Även om Åkessons bedyrar att han varken är konspiratorisk eller rasist är idén om folkutbyte en känd högerextrem konspirationsteori. En föreställning om att det finns en elit i västvärlden, vilka inte representerar folket, och som vill försvaga det vita folket i syfte att säkra sitt eget framtida maktinnehav. Oftast består den ihopfantiserade ”hemliga eliten” av judar, annars av så kallade ”kulturmarxister” eller, som i Åkessons text, av ”vänsterliberaler.

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Mer än 40 migranter dödade av grekisk kustbevakning?

En BBC-undersökning har avslöjat att den grekiska kustbevakningen kan ha orsakat dödsfall för dussintals migranter i Medelhavet under en treårsperiod. Över 40 personer tros...

Dold kamera hos SD – David Lång får sparken

David Lång har fått sparken. Se hur det gick till!

Betalväggarnas baksida är ett demokratiproblem

"Tidningar har en unik position i samhället som förmedlare av information och som plattformar för samhällsdebatt. När de väljer att begränsa tillgången till intervjuer med politiker, begränsar de också medborgarnas möjlighet att informera sig"

Blommig falukorv

Många minns nog låten "Blommig falukorv" som är en sång skriven och inspelad av Hans Alfredson, från 1965. Men många verkar ha glömt var SD har sina ideologiska rötter.
Föregående artikel
Nästa artikel