Kulturkanonen: jaktsäsong på troll och genier

Medan de borgerliga lyxvänstermänniskorna i finmedia blåst att kulturkriget är över – och vunnet! – har trollfabrikerna i lugn och ro kunnat äckla ut de sista vänsterrösterna och vinna samhällsdebatten, rapporterar Fredrik Virtanen från Kalla Faktas wallraffande och kulturtanternas hetsjakt på genier.

När jag med sked fick äta superstora mängder skit för sanna och påhittade försyndelser under metoolynchningarna 2017 var det just högerradikala trollfabriksanställda som i nästan ofattbar mängd supportade attackerna på Twitter. På Instagram var det feminister som drevade. På Facebook var det en 50/50-blandning.

När jag summerar mitt liv kan jag med stolthet säga att jag åstadkom något stort. För första och enda gången i världshistorien enades tokhöger och tokfeminism. Tack vare mig! (Inte bara jag, okej, vi var väl ett tiotal vänsterstämplade halv- och kvartsmediekändisar som fick oss en tur i torktumlaren.) Jag byggde broar! Jag skapade värme mellan knäppa systrar och galna bröder. Jag fick två till synes skilda antidemokratiska rörelser att sätta sig i ett träd – och kyssas. De radikala herrarna och de radikala damerna hade så mycket gemensamt. Det krävdes bara en cancellationfestival för att de skulle inse att sann rättvisa endast kan skipas gemensamt och långt utanför rättsystemet. Tack vare mig, brobryggaren.

Låst artikel

Denna artikel är åtkomlig endast för betalande prenumeranter.
Registrera en prenumeration för att läsa den!
Har du redan en prenumeration?

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Fredrik Virtanen
Fredrik Virtanen
Fredrik Virtanen är journalist och författare.

KULTURKANONEN: Året med finkultur eller gravida tacopar

Kulturterminen går mot sitt slut, det är strax sommarlov. Fredrik Virtanen skulle summera året men fastnade i självhat och funderingar kring den klena tillväxten på finkulturkrigarnas tidningssidor.

KULTURKANONEN: Du kränker mig med betyget 4 av 5!

Virtanen skriver om samtidens hejdlösa kommersialisering av kulturen.

KULTURKANONEN: N-ordet exploderar – igen

N-ordet, nazister, äckliga K-ord – det har på många vis varit otrevliga veckor i det trygga svenska kulturkriget, rapporterar Fredrik Virtanen från ett 90-tal som plötsligt kommit tillbaka.

KULTURKANONEN: Orka peta hål på barbariets populistkissblåsa

Att killarna tävlade om att starkast och tydligast ta avstånd från tv-serien Succession piggade upp en dyster vecka, rapporterar Fredrik Virtanen.