Mainstreammedier i USA avleder allmänheten

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Nyligen läckta dokument relaterade till kriget i Ukraina har avslöjat viktig information om USA:s inblandning, rapporterar nätmagasinet Jacobin. Men noterar också hur massmedierna istället fokuserar på den som har läckt informationen.

Det politiska etablissemanget har fixerat sig vid själva läckan och motivet. Nu ställs krav på att den som läckt ska ställas inför rätta.

Mainstreammedierna har historiskt sett alltid fokuserat på visselblåsare som Edward Snowden och Chelsea Manning, snarare än innehållet i deras avslöjanden. Detta avleder uppmärksamheten från de viktiga avslöjanden som gjorts beträffande USA:s politik och agerande.

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Magda Gad tar avstånd från Expressens rasism

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tar avstånd från den egna ledarsidan på grund av skriverier från deras högerkrönikör Hanif Bali.

Helgessän: Konkrets affärsmodell bygger inte på statens generositet

Nog har du hört om alla vänstertidskrifters nära förestående död? Vad är sant och vad är falsk marknadsföring, hur kunde denna situation ha undvikits och hur går vi vidare? Det skriver Behrang Kianzad och Stefan Bergmark, vd respektive chefredaktör för Konkret.

Konkrets publicistiska linje i debatterna om kriget i Gaza

På förekommen anledning: I kommentarsfälten för Konkrets konton i sociala medier raderar vi såväl antisemitiska som islamofobiska uttalanden, som grundlösa anklagelser om att magasinet är antisemitiskt eller islamofobiskt.

Bulletins nyhetsvinkel hotfull mot kändisar

150 kändisar skrev under ett upprop om fred mellan Israel och Hamas. Nättidningen Bulletin har nu återpublicerat listan i en nyhetstext med den hotfulla vinkeln att deltagare på listan “känner oro för konsekvenserna”.