Nazister försökte stoppa utgivning

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

I sitt kommande nummer har den anarkistiska tidningen Brand temat Antifascistisk aktion (AFA). Detta har nazistiska sajten Avmaskerat försökt stoppa.

Det var i ett inlägg på Instagram 23 augusti som Brand avslöjade att Avmaskerat varit i kontakt med flera organisationer som samarbetar med dem och försökt pressa dem att avbryta samarbetet.

– Vi har bland annat med en artikel där avhoppande NMR-medlemmar talar ut. Eftersom att Avmaskerat är NMR:s sajt så sticker det såklart i ögonen på dem, säger Mathias Wåg, ansvarig utgivare för Brand, till Arbetaren.se.

Han säger också till Arbetaren att de inte kommer att låta sig tystas.

Brand är en svensk anarkistisk tidning grundad 1898. Sedan 2010 ges tidningen ut kvartalsvis av en redaktion i Stockholm, och beskriver sig som en frihetlig, utomparlamentarisk vänstertidning.

Den högerextrema uthängningssajten Avmaskerat startades i maj 2020. Sajten har ingen avsändare men drivs av aktivister ur nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

 

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Hanif Bali pekade ut Palestinavän som gängkriminell

Bachar Garar, en 22-årig student, blev felaktigt identifierad som en välkänd gängkriminell med kopplingar till barnsoldater. Han har nu lämnat in en polisanmälan mot den före detta riksdagsledamoten Hanif Bali.

Uttryckte stöd för Palestina – nedbrottad av polis

En man blev vid 9.30-tiden på onsdagsmorgonen omhändertagen av polisen vid ett ingripande i centrala Malmö efter att ha uttryckt sitt stöd för palestinierna.

Omfattande sextrakasserier på advokatbyråer

14 procent av advokater och biträdande jurister uppger att de utsatts för sexuella trakasserier. Bland kvinnorna är siffrorna ännu högre – 27 procent. Det visar en rapport från undersökningsföretaget Novus, som på Advokatsamfundets uppdrag genomfört en enkätundersökning bland advokater och biträdande jurister.