Nazister försökte stoppa utgivning

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

I sitt kommande nummer har den anarkistiska tidningen Brand temat Antifascistisk aktion (AFA). Detta har nazistiska sajten Avmaskerat försökt stoppa.

Det var i ett inlägg på Instagram 23 augusti som Brand avslöjade att Avmaskerat varit i kontakt med flera organisationer som samarbetar med dem och försökt pressa dem att avbryta samarbetet.

– Vi har bland annat med en artikel där avhoppande NMR-medlemmar talar ut. Eftersom att Avmaskerat är NMR:s sajt så sticker det såklart i ögonen på dem, säger Mathias Wåg, ansvarig utgivare för Brand, till Arbetaren.se.

Han säger också till Arbetaren att de inte kommer att låta sig tystas.

Brand är en svensk anarkistisk tidning grundad 1898. Sedan 2010 ges tidningen ut kvartalsvis av en redaktion i Stockholm, och beskriver sig som en frihetlig, utomparlamentarisk vänstertidning.

Den högerextrema uthängningssajten Avmaskerat startades i maj 2020. Sajten har ingen avsändare men drivs av aktivister ur nazistiska Nordiska motståndsrörelsen.

 

Magasinet Konkret nyhetsbrev

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Vänstercirkusen: Jakten på den försvunna solidariteten

"Efter årtionden av högerextrem samordning på nätet så har hela det politiska klimatet kantrat. I jämförelse är högersajterna idag också mångdubbelt så stora som vänstersidans."

Många fler uppehållstillstånd för studier och arbete än för asyl

KONKRET GRANSKNING. I debatten om invandring anges hela tiden siffror som ska visa att Sveriges flyktinginvandring befinner sig på så kallat ”alarmerande höga nivåer”. Detta är fel. Konkrets samarbetspartner Motargument har tittat på siffrorna som visar på att antalet asyl- och flyktinggrundade uppehållstillstånd – inklusive anknytning – är långt mindre än andra skäl, som studier och arbete.

Med koks i lasten

Aftonbladet avslöjade nyligen att spår av kokain har hittats på toaletterna hos fyra av Sveriges åtta riksdagspartiers kanslier – Socialdemokraterna, Liberalerna, Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna.

Hanif Bali pekade ut Palestinavän som gängkriminell

Bachar Garar, en 22-årig student, blev felaktigt identifierad som en välkänd gängkriminell med kopplingar till barnsoldater. Han har nu lämnat in en polisanmälan mot den före detta riksdagsledamoten Hanif Bali.