”Problematiskt att Israel deltar i Eurovision”

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Jag hade önskat lite att de uteslutits för att skapa lugn och ro i Malmö eller att de hade hoppat av med värdigheten i behåll, säger författaren och judinnan Taliah Pollack, angående Israels medverkan i Eurovision.  

Taliah Pollack arbetar som författare och är bosatt i Malmö. Hon har bland annat skrivit boken Hebrons hemlighet, som är en skönlitterär skildring av Israel- och Palestinakonflikten. Hon tycker egentligen inte att Israel borde uteslutas från tävlingen men att det är problematiskt när Palestina blir hänvisade till gatan.  

Strålkastarljusen hamnar här men fokus borde ligga där folk dör och brott begås. Det går inte att prata om inkludering när Palestina inte får stå på samma scen. 

Låst artikel

Denna artikel är åtkomlig endast för betalande prenumeranter.
Registrera en prenumeration för att läsa den!
Har du redan en prenumeration?

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Inte heller Skansen ansvarar för trollen

Kalla faktas granskning av Sverigedemokraternas trollfabrik visade att de driver anonyma konton på sociala medier som sprider desinformation. Men vilken samhällsinstans är det egentligen som jobbar med att stärka medborgarnas förmåga att upptäcka inhemsk otillbörlig informationspåverkan?

“Satir kan vara en mask för desinformation”

Den så kallade “trollgate”, Tv4:s avslöjande av Sverigedemokraternas trollfabrik, har satt ljus på frågor om vad som är satir och desinformation. Konkret har samtalat med Joanna Doona som skrivit doktorsavhandlingen Det politiska skrattet: Satir och medborgarskap. 

Högerextremisten Dan Park kandiderar för Folklistan

Den högerextrema gatukonstnären Dan Park kandiderar till EU-valet för Folklistan. I hemstaden Malmö syns hans valaffischer nu på elskåp.

”Kalla faktas avslöjande är toppen på ett isberg”

Kalla faktas granskning Undercover i trollfabriken anmäldes av Myndigheten för psykologiskt försvar för att ha varit missvisande.