Reddit-VD starkt kritisk mot reglering av sociala medier

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Steve Huffman, VD för Reddit, uttrycker oro över den amerikanska regeringens förslag att reglera sociala medieplattformar. 

Huffman berättar i en intervju, på Wired.com, om sin rädsla för att samma människor som klagar över demokratins död kan bli de som ”tar makten från människor och centraliserar den på regeringsnivå.” Huffman anser att ytterligare regleringar av sociala medier skulle vara skadliga för yttrandefriheten.

Reddit har mött kritik genom åren på grund av spridningen av hatiskt innehåll och extremistiska åsikter på plattformen. Huffman medgav att plattformen hade ett problem med användare som publicerade hatiskt innehåll och att företaget tidigt ställdes inför utmaningen att hantera problemet.

Med åren har Reddit blivit hårdare när det gäller att agera mot aktörer som tänjer på gränserna för vad som är socialt acceptabelt. 2019 satte Reddit ”r/TheDonald” i karantän, en subreddit som hade blivit en samlingspunkt för Trump-anhängare och lockade till sig konspirationsteoretiker och vikt makt-anhängare. Subredditen förbjöds senare. Huffman ser beslutet att stänga ner ”r/TheDonald” som ett viktigt steg i Reddits utveckling.

Läs hela intervjun HÄR.

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Magda Gad tar avstånd från Expressens rasism

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tar avstånd från den egna ledarsidan på grund av skriverier från deras högerkrönikör Hanif Bali.

Helgessän: Konkrets affärsmodell bygger inte på statens generositet

Nog har du hört om alla vänstertidskrifters nära förestående död? Vad är sant och vad är falsk marknadsföring, hur kunde denna situation ha undvikits och hur går vi vidare? Det skriver Behrang Kianzad och Stefan Bergmark, vd respektive chefredaktör för Konkret.

Konkrets publicistiska linje i debatterna om kriget i Gaza

På förekommen anledning: I kommentarsfälten för Konkrets konton i sociala medier raderar vi såväl antisemitiska som islamofobiska uttalanden, som grundlösa anklagelser om att magasinet är antisemitiskt eller islamofobiskt.

Bulletins nyhetsvinkel hotfull mot kändisar

150 kändisar skrev under ett upprop om fred mellan Israel och Hamas. Nättidningen Bulletin har nu återpublicerat listan i en nyhetstext med den hotfulla vinkeln att deltagare på listan “känner oro för konsekvenserna”.