SD:s trollfabrik – en radikaliseringsmaskin

SD:s trollfabrik är en radikaliseringsmaskin som indirekt finansieras av skattebetalarna. Det skriver Mathias Cederholm.

Tisdagen då Kalla Faktas andra avsnitt om Sverigedemokraternas trollfabrik publicerades exploderade svenska medier med kommentarer av olika slag, ministrar kom med skarpa reaktioner (nåja, och Bohlin skällde i en tweet mest på V och S?!). Jimmie Åkesson kom med ett Youtubesvar om att han och SD minsann inte skäms, tvärtom är allt en fråga om en ”gigantisk inhemsk påverkansoperation” och alla som anklagar SD för någonting är ”klägg” (däribland Tidöregeringen, får vi förmoda).

Gratis artikel

Denna artikel är gratis att läsa.
Registrera ett gratis konto för att låsa upp den!
Har du redan ett konto?

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Moderatpolitiker och nazister befolkar “trollfabrikens” värld

Alexander Edbom, en av de centrala personerna i SD:s trollfabrik, har av Expressen nu avslöjats att under flera år hyllat Putin och spridit Kremls propaganda. Konkrets Mathias Cederholm tittar närmare på den internetmiljö som Edbom rör sig i.

Trollgate – vad medierna missat

Det finns många olika aspekter på avslöjandet av SD:s trollfabriker och i vissa fall har etablerade medier visat prov på okunskap, bland annat när det gäller bortförklaringarna att det handlar om humor. Det skriver Mathias Cederholm i en sammanfattning av ”trollgate”.

MPF går SD:s ärenden i sin anmälan av Kalla Faktas avslöjanden

När Myndigheten för psykologiskt försvar väljer att anmäla Kalla Faktas granskning av SD:s trollfabriker går man medvetet, eller omedvetet, Sverigedemokraternas ärenden. Det skriver Mathias Cederholm apropå de senaste turerna i avslöjandet.

Vilka spred fake news om protesterna i Malmö?

Det har framkommit att det spridits desinformation om Eurovisionprotesterna i Malmö. Men vilka är det som har spridit den? Mathias Cederholm har undersökt saken.