Anders Svensson

Anders Svensson är är aktivist, bloggare och skribent. Tidigare industriarbetare och IT-tekniker.

Vänstern går Tidölagets ärenden

När regeringen och deras överherrar i fascistpartiet Sverigedemokraterna, vill göra kriminalpolitiken allt hårdare och allt sämre så sprider de helt medvetet en mängd lögner och falska påståenden. De underblåser en berättelse om att brottsligheten är värre än någonsin. Och vänstern går Tidölagets ärenden genom att upprepa och befästa deras lögner och felaktigheter.

Våldsvågen som inte finns

Medierna skeva rapportering om våldet hjälper den svenska högerregeringen att driva igenom en allt mer repressiv politik. Det skriver Anders Svensson, som också menar att det är fel att kalla fattiga områden för utsatta.

Politisk aktivitet kan klassa område som utsatt

Politisk aktivitet kan leda till att ett område anses vara ett så kallat utsatt område. Samtidigt kan polisens eget agerande bidra till områdets klassning som särskilt utsatt område. Det skriver Anders Svensson.

Brottslighet kan inte straffas bort

KRIMINALPOLITIK. Regeringens kriminalpolitik bygger på en falsk tro att brottslighet kan straffas bort efter att brottet redan skett. I stället borde den inriktas på att förebygga brott, skriver Anders Svensson.

Visitationszoner leder till rasism och förtryck

"Lagen kommer att innebära problem för personer som deltagit i eller deltar i miljöaktioner, klimataktioner, strejker, antirasistiska aktiviteter med mera. Den kan också slå mot opinionsbildare." Det skriver Anders Svensson om de så kallade visitationszonerna.