Ingrid Eckerman

Ingrid Eckerman är läkare, har varit ordförande i Läkare för Miljön och chefredaktör för AllmänMedicin. 2016 grundade hon nätverket Stoppa utvisningarna till Afghanistan!

Kränkning by proxy

Mannens skyldigheter i det talibanstyrda Afghanistan visar att han som återvändare måste delta i kränkningar av kvinnors rättigheter. Detta borde kallas ”sekundär kränkning” av mänskliga rättigheter, skriver Ingrid Eckerman.

SVT bojkottar kvinnors fredliga demonstrationer

"Tanken infinner sig att förutom lagbrott så bör kanske också demonstrationerna ha en stor andel män bland deltagarna?" Det undrar Ingrid Eckerman efter den spektakulära klimatmanifestationen där riksdagshuset omringades av en kilometerlång halsduk.

Var är väljarna som försvarar angiverilagen?

"Jag har hittat sex upprop mot lagförslaget – men inget för." Den nya angiverilagen har mötts av mycket protester, bland annat är 176 organisationer...

Helgessän: Tänk om Jesusbarnet sökt asyl i Sverige

Julen firar vi till minne av Jesus födelse. Men hade Jesus, Josef och Maria flytt från förföljelse idag hade de antagligen inte fått asyl i Sverige, skriver Ingrid Eckerman.

Så gick det för de ensamkommande – och oss som hjälpte...

2015 sökte 23 000 ensamkommande från Afghanistan asyl i Sverige. Ingrid Eckerman är läkare och grundare av nätverket Stoppa utvisningarna till Afghanistan. Här skriver hon om sina erfarenheter.