Jesper Nordström

Sommarläsning: Står USA på randen till inbördeskrig?

Barbara F. Walter varnar för att ett nytt inbördeskrig kan komma att slita sönder USA. Jesper Nordström har läst hennes bok.

Strama klassikern ”Vril” är högertomtarnas sci-fi-favorit

Jesper Nordström har läst ”Vril av Edward George Earle Bulwer-Lytton. Även om detta är högertomtarnas sci-fi-favorit så har boken vissa kvaliteter, anser vår recensent.

Utmärkt biografi över Gunnar Myrdal

”Gunnar Myrdals frånfälle 1987 blir också på sätt och vis den klassiska socialdemokratins död. Nu kommer decentraliseringar, liberaliseringar och begreppet blåsosse föds. Sammanfattningsvis är detta en biografi om en hel epoks uppgång och fall,” skriver Jesper Nordström, som läst Claes Bergs biografi över den framstående nationalekonomen och S-politikern.

Den anemiska, sköra adelns undergång

Med anledning av att det idag är Frankrikes nationaldag, till minne av initierandet av den franska revolutionen, publicerar vi i dag en text av Jesper Nordström om en bok som förmodligen få nutida läsare har läst: ”Marie-Antoinettes Halsband. En skandal vid Ludvig XVI:s hov”.

Litterära klassiker: Strindbergs natursyn

Jesper Nordström har tidigare skrivit i vår systertidning Opulens om August Strindberg som skildrare av mansrollen. Nu belyser han Strindbergs natursyn.