Lars Anders Johansson

Lars Anders Johansson är en svensk musiker, poet och journalist med liberalkonservativ inriktning. Johansson har skrivit två diktsamlingar, flera fackböcker och givit ut ett antal musikalbum.

Flaggor på studenten är den nya luciadebatten

Viftandet med utländska flaggor vid studentfirande är inget hån mot Sverige. Det är ett sätt att visa individuell identitet, menar Lars Anders Johansson.

Sverige behöver en ny frihetstid

Pressfriheten och tryckfriheten i Sverige är båda under hot och vi kan inte ta dem för givna. Det skriver Lars Anders Johansson med anledning av att den svenska tryckfrihetsförordningen utsetts till världsminne.  

AI – steget ut i det okända

AI är en het fråga just nu. "Tekniken kommer att utvecklas och det kommer att innebära fördelar och nackdelar, hur stora återstår ännu att se," skriver Lars Anders Johansson.

När kulturkriget hittade till arkitekturdebatten

Det var väl egentligen bara en tidsfråga innan arkitekturdebatten skulle sugas in i den samtida strömvirvel av ytlighet och fördumning som går under beteckningen kulturkriget. Om Trump eller SD tycker någonting, måste alla fina människor inta motsatt ståndpunkt, alldeles oavsett vad som är rimligt eller inte i sakfrågan.