Mathias Cederholm

Svenska knölar: Arpi – trumpetaren

Ivar Arpis signum är att plocka upp något spännande och triggande från ytterhögern och föra ut det i en något tvättad version i det större offentliga rummet. Mathias Cederholm har granskat vad Arpi står för.

Huitfeldt sprider klimatförnekarnas budskap

Nyligen kom en ny film för klimatförnekare, Climate: The Movie. Den kritiserades omedelbart sönder och samman av alla experter, men naturligtvis finns det folk som inte lyssnar på sådant. Till dem hör nättidskriften Kvartal och dess chefredaktör Jörgen Huitfeldt, skriver Mathias Cederholm.

Extremhögern dominerar sociala medier

Inför EU-valet 6-9 juni ser det ut som om europeiska extremhögern kommer att dominera sociala medier, inte minst ungdomarnas Tiktok. Varför? De är duktiga på att utnyttja sociala medier som de fungerar idag. Men kanske vill vi inte att det ska fungera så, undrar Mathias Cederholm.

Klimatrörelse under hot

HOT. Klimatrörelsen är utsatt för hård press. Det okända nätverket Atlas Network ligger bakom en stor del av offensiven, skriver Mathias Cederholm.

AI bakom totala förödelsen av Gaza

En militär AI, inställd för maximal förstörelse, verkar ha varit avgörande för den totala förödelsen av Gaza, skriver Mathias Cederholm.