Mattias Elftorp

Mattias Elftorp är serieskapare ("Piracy is Liberation", "Arg Kanin" mfl) och aktiv i olika serie- och konstrelaterade föreningar/kollektiv samlade i nätverket Hybriden.

Nyspråksordlistan

Denna ordlista i nyspråk är en inblick i samtiden och den nära förestående dystopin. Även i andra tider har fascistoida framgångar haft en inverkan på språket, hur det är möjligt att uttala sig och om vad.

Sverige – hatobjekt och förebild

Under pandemin hyllades Sveriges utstickande strategi av USA:s högerextrema krafter. Nu visar en rapport att Sverige är både hatobjekt och ledstjärna för den amerikanska extremhögern.

Är det verkligen synd om fastighetsägarna?

”Om fastighetsägarna nu har det så skralt att de inte har råd med några hyreslättnader så kan de åtminstone börja med att sänka ägarnas vinstuttag, chefslöner och så vidare,” skriver Mattias Elftorp.

Rätt eller fel att tala om ett dystert rekord?

Påståendet om det dystra rekordet i antalet dödsskjutningar stämmer, men ger inte heller hela bilden av brottsutvecklingen. Räknat per 100 000 invånare är antalet mord idag lägre än under 80- och 90-talet. Professor i kriminologi Felipe Estrada Dörner menar att skevheten i rapporteringen beror på medielogiken.

Pehrson söker jobb

Hej, jag vet att jag inte har kompetens för det här jobbet, men hur svårt kan det vara? Ni kan väl ge mig en kurs på ett par veckor?