Svenska knölar: Dick Erixon, SD:s överstetroll

Han är grundare av både nättidningen Samtiden och youtubekanalen Riks, Sverigedemokraternas fake newsmaskin. Nu är han också partiets toppkandidat i EU-valet. Ann Engqvist tecknar ett porträtt på överstetrollet Dick Erixon.

De flesta känner igen honom som en liten tunnhårig herre, med skojig kulört fluga runt halsen, en som sitter i så många tv-soffor han kan. En som dinglar med fötterna och tycker att alla andra har mer eller mindre fel.

Vissa kallar honom Överstetrollet.

Han hette Dick Harry Eriksson tills han en gång blev helt crazy av fåfänga och bytte ut ”kss” till ”x”. Dick Erixon – pratkvarnen – var född och redo att ta sig an världen. Han står nu i begrepp att läxa upp Europa och kandiderar inte bara för Sverigedemokraterna till Europaparlamentet utan också till också till Årets Kappvändare (ÅK) där han är tippad vinnare.

Erixon är grundare av både nättidningen Samtiden och youtubekanalen Riks, SD:s fake newsmaskin. Det är på grund av detta som Centerpartiets Emma Wiesner och Abir Sahlini rasar. De anser att Erixon (som de kallar Överstetrollet på grund av de senaste veckornas rapportering om trollfabriker), som ansvarig för exempelvis 200 hat- och hån-inslag om Centerpartiets tidigare partiledare Annie Lööf, där hon kallades för allt från landsförrädare till Sharia-Annie, inte är mogen politikerrollen i EU.

 

Låst artikel

Denna artikel är åtkomlig endast för betalande prenumeranter.
Registrera en prenumeration för att läsa den!
Har du redan en prenumeration?

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Ann Engqvist
Ann Engqvist
Ann Engqvist är journalist, klimataktivist och illustratör

Så klär du dig i midsommar

MIDSOMMAR. Ann Engqvist kommer med några modetips inför sommarens stora högtid.

Ultima Thule – från bannlysta till rumsrena

Högerextrema bandet Ultima Thule har gått från att vara bannlysta till att bli accepterade i etablerade medier. Ann Engqvist undrar vad som hänt.

Valkompassen – ett roulettehjul

UGGLAN I MOSSEN. Många som röstade i EU-valet använde en valkompass innan de bestämde sig. Men hur mycket kan man lita på dem, undrar Ann Engqvist.

SD ‒ de rasistiska djurvännerna

Sverigedemokraterna, såväl från officiella konton som från deras trollverkstäder, prånglar ut ett islamofobiskt och grovt rasistiskt budskap under förespegling av att måna om djuren.