Svenska knölar: Vem är Joakim Wallerstein?

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

”Han vill inte fläcka ner sina egna skor men tycker det är jätteroligt att se andra äta bajs. Han är en sådan som säger sig ha humor, men är ett skämt.” Ann Engqvist om Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein.

Han ser ut som en emoji, är 42 år, knarklangare, chef över fyra personer och Sveriges just nu mest jagade fabrikör. Han är storfavorit och tippad vinnare när tio-i-topplistan över landets fegaste och minst karismatiska personer publiceras någonstans på ett anonymt konto nära dig.

För några veckor sedan avslöjade TV4:s program Kalla fakta att Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning producerar anonyma så kallade ”trollkonton” på olika sociala medieplattformar för att sprida innehåll som gynnar partiet. Kalla faktas reporter lyckades bli anställd på avdelningen och kunde därför dokumentera den fuktskadade och illaluktande verksamheten med hjälp av en dold kamera. 

TV4:s avslöjande om att Sverigedemokraterna kör med ojusta metoder i sina valkampanjer och att de medvetet underminerar demokratiska principer, sprider desinformation och förnedrar meningsmotståndare fick Mediesverige att fullkomligt brisera i chock, förfäran och förvåning.

Detta trodde vi väl ändå inte!? Att Sverigedemokraterna skulle vara sådana typer!?

Låst artikel

Denna artikel är åtkomlig endast för betalande prenumeranter.
Registrera en prenumeration för att läsa den!
Har du redan en prenumeration?

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Ann Engqvist
Ann Engqvist
Ann Engqvist är journalist, klimataktivist och illustratör

Så klär du dig i midsommar

MIDSOMMAR. Ann Engqvist kommer med några modetips inför sommarens stora högtid.

Ultima Thule – från bannlysta till rumsrena

Högerextrema bandet Ultima Thule har gått från att vara bannlysta till att bli accepterade i etablerade medier. Ann Engqvist undrar vad som hänt.

Valkompassen – ett roulettehjul

UGGLAN I MOSSEN. Många som röstade i EU-valet använde en valkompass innan de bestämde sig. Men hur mycket kan man lita på dem, undrar Ann Engqvist.

Svenska knölar: Dick Erixon, SD:s överstetroll

Han är grundare av både nättidningen Samtiden och youtubekanalen Riks, Sverigedemokraternas fake newsmaskin. Nu är han också partiets toppkandidat i EU-valet. Ann Engqvist tecknar ett porträtt på överstetrollet Dick Erixon.
Föregående artikel
Nästa artikel