Sverigedemokraten Elsa Widding lämnar partiet

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Riksdagsledamoten Elsa Widding meddelade nyligen att hon bestämt sig för att lämna Sverigedemokraterna eftersom hon anser att hon inte fått det stöd hon förtjänar från partiet.

Detta efter att hon deltog på konferensen Spotlight i Norge där några av de mest ”meriterade” konspirationsteoretikerna också deltog, rapporterar Expressen. Utbildningsminister Mats Persson kritiserade Widding för att stödja konspirationsteorier om klimat, vaccin och Förintelsen. Expo har tidigare rapporterat om hennes aktiviteter och samröre med konspirationsteoretiska rörelser.

Nu lämnar Widding Sverigedemokraterna eftersom hon inte känner att partiet stöttat henne efter händelsen. Hon kommer dock att stanna kvar i riksdagen som politisk vilde. Sverigedemokraterna har bekräftat att Widding har lämnat partiet och hoppas att hon lämnar sin plats i riksdagen till förmån för någon som företräder partiet.

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Magda Gad tar avstånd från Expressens rasism

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tar avstånd från den egna ledarsidan på grund av skriverier från deras högerkrönikör Hanif Bali.

Helgessän: Konkrets affärsmodell bygger inte på statens generositet

Nog har du hört om alla vänstertidskrifters nära förestående död? Vad är sant och vad är falsk marknadsföring, hur kunde denna situation ha undvikits och hur går vi vidare? Det skriver Behrang Kianzad och Stefan Bergmark, vd respektive chefredaktör för Konkret.

Konkrets publicistiska linje i debatterna om kriget i Gaza

På förekommen anledning: I kommentarsfälten för Konkrets konton i sociala medier raderar vi såväl antisemitiska som islamofobiska uttalanden, som grundlösa anklagelser om att magasinet är antisemitiskt eller islamofobiskt.

Bulletins nyhetsvinkel hotfull mot kändisar

150 kändisar skrev under ett upprop om fred mellan Israel och Hamas. Nättidningen Bulletin har nu återpublicerat listan i en nyhetstext med den hotfulla vinkeln att deltagare på listan “känner oro för konsekvenserna”.