Utställning i solidaritet med Palestina på ”Eurovision Street”

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

SERIER. Rum för serier, på ”Eurovision Street” i Malmö, har blivit ”Rum för frihet” i och med en utställning som knyter an till Eurovision och Gazakriget. Konkret gjorde ett besök.

Mitt på Friisgatan, denna vecka omdöpt till ”Eurovision street”, i centrala Malmö ligger utställningsrummet Rum för serier som drivs av föreningen Seriefrämjandet som startade 1968. Just nu pryds butiksfönstret av texten Rum för frihet som är deras pågående utställning med koppling till Eurovision och konflikten i Israel och Palestina.

Låst artikel

Denna artikel är åtkomlig endast för betalande prenumeranter.
Registrera en prenumeration för att läsa den!
Har du redan en prenumeration?

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Inte heller Skansen ansvarar för trollen

Kalla faktas granskning av Sverigedemokraternas trollfabrik visade att de driver anonyma konton på sociala medier som sprider desinformation. Men vilken samhällsinstans är det egentligen som jobbar med att stärka medborgarnas förmåga att upptäcka inhemsk otillbörlig informationspåverkan?

“Satir kan vara en mask för desinformation”

Den så kallade “trollgate”, Tv4:s avslöjande av Sverigedemokraternas trollfabrik, har satt ljus på frågor om vad som är satir och desinformation. Konkret har samtalat med Joanna Doona som skrivit doktorsavhandlingen Det politiska skrattet: Satir och medborgarskap. 

Högerextremisten Dan Park kandiderar för Folklistan

Den högerextrema gatukonstnären Dan Park kandiderar till EU-valet för Folklistan. I hemstaden Malmö syns hans valaffischer nu på elskåp.

”Kalla faktas avslöjande är toppen på ett isberg”

Kalla faktas granskning Undercover i trollfabriken anmäldes av Myndigheten för psykologiskt försvar för att ha varit missvisande.