Virtuell nyhetsuppläsare lanseras

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Medieföretaget Kuwait News har lanserat en virtuell nyhetspresentatör, utvecklad med hjälp av AI (artificiell intelligens), rapporterar flera medier, bland andra The Guardian.

Nyhetsankaret går under namnet Fedha och är en blond kvinna som presenterar nyheter på arabiska. Hon dök upp första gången under påsken, på Kuwait News Twitterkonto, som har 1,2 miljoner följare.

Abdullah Boftain, ställföreträdande chefredaktör på Kuwait News, säger till AFP att man vill testa hur man kan använda AI för att producera nytt innovativt innehåll.

Magasinet Konkret nyhetsbrev

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Betting ska betraktas som ett kul nöje och en spänningsfaktor i tillvaron

Betting är något som engagerar och berör många svenskar. I den här artikeln går vi igenom vad man ska ha för intention när man bettar och vilka alternativ som är bäst när det handlar om bettingsidor med svensk licens.

Dagsvers: ”Beredskap”

SATIR. Samuel Andersson, som jobbar som IM- och gymnasielärare, har skrivit en satirisk dagsvers i Stig Dagermans anda på temat beredskap.

Kommer ”svenskar” snart vara i minoritet i Sverige?

Invandringskritiker målar upp bilden av att Sverige kommer att bli ett land där "svenskarna" utgör en minoritet. Är det sant eller falskt?

Musks bolag varnar för granskning av Tesla

Den sociala plattformen X, tidigare Twitter, som ägs av Teslagrundaren Elon Musk, har försett en granskning som Aftonbladet gjort med en varning.”Länken du försöker besöka har identifierats av X eller våra partner som potentiellt spamartad eller osäker”, står det i varningen. Och nu har flera andra artiklar från Aftonbladet fått en likadan varning.