Virtuell nyhetsuppläsare lanseras

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

Medieföretaget Kuwait News har lanserat en virtuell nyhetspresentatör, utvecklad med hjälp av AI (artificiell intelligens), rapporterar flera medier, bland andra The Guardian.

Nyhetsankaret går under namnet Fedha och är en blond kvinna som presenterar nyheter på arabiska. Hon dök upp första gången under påsken, på Kuwait News Twitterkonto, som har 1,2 miljoner följare.

Abdullah Boftain, ställföreträdande chefredaktör på Kuwait News, säger till AFP att man vill testa hur man kan använda AI för att producera nytt innovativt innehåll.

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Magda Gad tar avstånd från Expressens rasism

Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad tar avstånd från den egna ledarsidan på grund av skriverier från deras högerkrönikör Hanif Bali.

Helgessän: Konkrets affärsmodell bygger inte på statens generositet

Nog har du hört om alla vänstertidskrifters nära förestående död? Vad är sant och vad är falsk marknadsföring, hur kunde denna situation ha undvikits och hur går vi vidare? Det skriver Behrang Kianzad och Stefan Bergmark, vd respektive chefredaktör för Konkret.

Konkrets publicistiska linje i debatterna om kriget i Gaza

På förekommen anledning: I kommentarsfälten för Konkrets konton i sociala medier raderar vi såväl antisemitiska som islamofobiska uttalanden, som grundlösa anklagelser om att magasinet är antisemitiskt eller islamofobiskt.

Bulletins nyhetsvinkel hotfull mot kändisar

150 kändisar skrev under ett upprop om fred mellan Israel och Hamas. Nättidningen Bulletin har nu återpublicerat listan i en nyhetstext med den hotfulla vinkeln att deltagare på listan “känner oro för konsekvenserna”.