Sydsvenskans besvikelse över festen som uteblev

Fredrik Lindgren läser ett reportage om Sydsvenskans bevakning av Eurovision och får intrycket av en redaktion som är besviken över att festen uteblev. Och undrar vad hoten består av, då tidningen rustat för krig.

Tidningen Journalisten har gjort ett reportage om journalistiska utmaningar på Sydsvenskans redaktion i Malmö under Eurovisionveckan. Det är utformat lite i samma stil som heroiska reportage om journalister i skottlinjen som kastar sig huvudstupa in i krigszoner. 

Medan jag läser får jag mer och mer intrycket att Sydsvenskans journalister och fotografer vet vad de ska rapportera om, men inte riktigt kan klura ut hur det ska gå till. Att de på något vis är mer besvikna över att den stundande folkfesten blivit nedsmutsad av verkligheten. Inte besvikna över ESC:s hyckleri, och hur de selektivt utesluter länder som begår krigsförbrytelser. Inte heller verkar de besvikna när det gäller Israels folkmord. Inte besvikna över polisens överdrivna närvaro i varje gathörn i Malmö. 

Låst artikel

Denna artikel är åtkomlig endast för betalande prenumeranter.
Registrera en prenumeration för att läsa den!
Har du redan en prenumeration?

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Blommig falukorv

Många minns nog låten "Blommig falukorv" som är en sång skriven och inspelad av Hans Alfredson, från 1965. Men många verkar ha glömt var SD har sina ideologiska rötter.

Propaganda med fula trick

Henrik Jönsson använder sin kanal på You Tube för att sprida propaganda. Och han är duktig på att använda vissa fula trick i sin argumentation, skriver Fredrik Lindgren.

Henrik Jönsson – Sveriges Tucker Carlson

Han reducerar klimatforskningen till en åsikt, förminskar desperation till en självisk handling, allt i syfte att manipulera vilka åsikter som andra får ha. Det skriver Fredrik Lindgren i en granskning av influeraren Henrik Jönsson.

Ur ABC-boken

Vi tycker inte att det behövs någon finurlig, förtydligande liten text till den här. Det är barnens ABC-bok och ett ord som börjar på...
Mer inom