Influencer mot rasism och orättvisor

Du är inloggad men saknar aktiv prenumeration. Aktivera din prenumeration här!

”Folk tror att det är en hel redaktion. Jag gör det på min fritid och får inte in någon inkomst alls från det.” Danny Lam står bakom Instagramkontot Tänkvärt, och gör där inlägg om orättvisor och vardagsrasism.

Danny Lam är född och uppvuxen i Helsingborg och flyttade efter studenten upp till Göteborg för IT-studier på Chalmers där han tog sin examen. Vid sidan av sitt fulltidsjobb som UX designer på konsultföretaget Annevo driver han den ideella plattformen Tänkvärt, vilket innebär att föreläsa, ha workshops och skriva inlägg.

Det tar mycket tid från min fritid.

Låst artikel

Denna artikel är åtkomlig endast för betalande prenumeranter.
Registrera en prenumeration för att läsa den!
Har du redan en prenumeration?

Danny Lam
Ålder: 31 år.
Bor: I Göteborg.
Civilstånd: Sambo
Fritid: Träna, klättra, umgås med vänner, spela dataspel, driva Tänkvärt.

Synpunkter? Kommentarer? Kontakta oss!

Stöd journalistik som sparkar uppåt - Prenumerera eller donera!

Inte heller Skansen ansvarar för trollen

Kalla faktas granskning av Sverigedemokraternas trollfabrik visade att de driver anonyma konton på sociala medier som sprider desinformation. Men vilken samhällsinstans är det egentligen som jobbar med att stärka medborgarnas förmåga att upptäcka inhemsk otillbörlig informationspåverkan?

“Satir kan vara en mask för desinformation”

Den så kallade “trollgate”, Tv4:s avslöjande av Sverigedemokraternas trollfabrik, har satt ljus på frågor om vad som är satir och desinformation. Konkret har samtalat med Joanna Doona som skrivit doktorsavhandlingen Det politiska skrattet: Satir och medborgarskap. 

Högerextremisten Dan Park kandiderar för Folklistan

Den högerextrema gatukonstnären Dan Park kandiderar till EU-valet för Folklistan. I hemstaden Malmö syns hans valaffischer nu på elskåp.

”Kalla faktas avslöjande är toppen på ett isberg”

Kalla faktas granskning Undercover i trollfabriken anmäldes av Myndigheten för psykologiskt försvar för att ha varit missvisande.